Programarea vizitelor la medic, pentru îngrijirea sarcinii

Prima vizită antenatală este de obicei între 8-10 săptămâni de sarcină. Această vizită va implica un examen medical și o discuție pentru planificarea sarcinii. Aceasta poate dura 30 de minute și poate include și o ecografie. Se va efectua un istoric medical complet precum și un examen fizic.

De asemenea, sunt necesare teste de sânge pe care medicul le recomandă pentru a verifica starea dumneavoastră de sănătate, grupa  de sânge şi Rh. De asemenea, monitorizăm în mod curent Hepatita B, Hepatita C, HIV, Citomegalovirus, Toxoplasmoza, Rubeola şi Sifilis. O probă de urină este recoltată pentru infecție.

În intervalul 11-13 săptămâni şi 6 zile se efectuează screening pentru anomalii fetale și se va discuta despre sindromul Down

Majoritatea femeilor vor avea vizite aproximativ o dată pe lună până la 28 de săptămâni, apoi la fiecare 2-3 săptămâni până la 36 săptămâni, apoi săptămânal până la naștere. Alte teste de sânge pot fi recomandate pe tot parcursul sarcinii. În plus, o ecografie de morfologie fetală la 20 și 24 săptămâni este recomandată în mod obișnuit. Femeile care au sarcini cu risc înalt, cum ar fi gemenii, femeile cu anumite afecțiuni medicale, sau anumite condiții fetale, cum ar fi restricția creștere, pot fi observate mai des.

Vă încurajăm să vă notați orice întrebare care poate apărea între întâlniri, pentru a le putea discuta în timpul vizitelor. Vom discuta, de asemenea, dorințele dumneavoastră privind nașterea, șederea în spital precum și alăptarea de la 30 săptămâni de sarcină.

Pentru a vă pregăti pentru prima vizită obstetrică, vă rugăm să verificați dacă aveți:

  • O copie a testelor de sânge sau a ultimei ecografii efectuate;
  • Data și rezultatul ultimului test PAP.

Dr. Denis Șerban dorește să respecte programul, totuși,  datorită naturii imprevizibile a obstetricii, întârzierile sunt uneori inevitabile.